Ny header!

Vad tycker ni?

Frågor

Jag mailade över lite fler frågor till familjen och dom ska svara ikväll efter dom kommer hem från jobbet.
Frågorna jag skickade var:
 
1. Will I need a really thick winter coat? How cold is your winters?
2. Is the girls allergic to anything? (I'm thinking about taking some swedish food with me)
3. Will I need to bring my own cellphone, or will I be able to borrow one from you guys?
4. Is it okay if I send the girls something in the next few days?
5. I'm writing a blog in swedish so my family and friends know what's going on. Is it okay if I write your names (not the last name) and how do you feel about pictures? (I'm not taking anything from your application pictures if it's not okay with you guys.) Just good to know.
 

Det är väldigt bra att veta så jag vet vad jag måste fixa och inte fixa inför mitt år. Och ni som känner mig vet att jag alltid vill ha koll på ALLT innan jag åker någonstans.
 
Men nu ska jag gå och vila lite, har blivit smittat av älsklingen. Så har huvudvärk och ont i halsen :/
 
Senare idag så kanske jag slänger upp ett inlägg med frågor som jag fått av vänner och familj inför kommande år :) Så om ni har några fler frågor så ställ dom gärna så får ni svar ikväll :)
 
 
Ny header är på g också :)

Vad gör man med äldre barn?

Tänkte göra ett inlägg här om hur mina dagar kommer att se ut i min värdfamilj eftersom det är många som frågat. Barnen är äldre än vad man brukar ha som au pair så jag förstår att många undrar.
Den äldsta tjejen bor på collage i en annan stat och när hon kommer på besök har jag inge ansvar för henne.
 
Pappan kör tjejerna till skolan om dom inte har någon aktivitet innan skolan börjar och då kör jag.
Jag hämtar dom från skolan, så jag börjar nästan alltid efter 2 på eftermiddagen. 
Dom är jätte seriösa med sin skola så när dom kommer hem så gör dom sina läxor på engång utan att man behöver säga till. Och om dom har några aktiviteter eller ska till någon vän så skjutsar jag dom dit.
Och så föräldrarna slutar väl vid 6 har jag för mig så då slutar jag tror jag :P
Det stod att jag kommer inte jobba helger om inte båda föräldrarna är bortresta. Jag kommer aldrig jobba 10 timmar om dom inte är bortresta och samma med 45 timmar, jag kommer jobbar 30-35.
 
Jag ska också laga mat minst 3 ggr i veckan till hela familjen, jag ska tvätta barnens kläder, lakan och sådant 2 ggr i veckan. Tömma diskmaskinen på morgonen och hålla rent efter mig (såklart!) Dom har en städerska som kommer 1 gång i veckan också.
 
Och vad kan man göra för aktiviteter då?
Gå på bio, kolla film, åka till olika ställen i Philly, åka och fika ja man kan göra hur mycket som helst och det bästa med att ha så mycket äldre barn är att jag kan uppskatta och lära mig om allt vi gör. Dom kommer kunna visa mig intressanta saker som jag kan gilla. Och det blir liksom inte de där sitta i en lekpark och kolla när dom gungar typ. Utan jag kan få ut något av allt vi gör :)
 
Och jag kan också ha en riktig disskution med tjejerna. Dom är ju i mina syskons ålder så det är ju helt perfekt:)
 
Om ni har några andra frågor så får ni jätte gärna kommentera, jag svarar på ALLT! 

Bekräftat!

Har precis kommit hem från jobbet och när jag var där ringde dom från USA och sa att familjen valt mig som au pair och ville bara checka att jag också hade sagt ja. Och sedan frågade hon om det var lungt att jag åker tidigare än planerat. Och det är ju ingen fara för mig så :)
 
Så när jag kom hem hade jag fått mitt mail från USA där det stod när jag skulle vara på skolan och när jag skulle vara hos familjen.
 
Så nu är hela min matchningsprocess slut. Det blev min andra matchning som jag åker till vilket jag aldrig trodde skulle hända.

HITTAT!!!

Jaha då var min matchningsprocess slut :D
 
Skickade ett mail till mamman och berätta hur jag känner just nu och om det finns en chans att jag skulle kunna få prata med mellersta dottern också innan jag get dom ett beslut. Och jag pratade precis med henne. Så nu har jag pratat med alla och jag har jätte mycket gemensamt med alla. Åh det känns så rätt! Imorgon ska jag prata med mamman och säga JA JA JA!!
 

Skypeträff!

Jag har skypeat med Mamman, yngsta dottern och äldsta dottern.
Och det gick hur bra som helst. Fick reda på att dom älskar Harry Potter (AWESOME!!!!). 
Och jag frågade mina frågor som jag ville fråga och dom ställde frågor och det gick jätte bra.
 
I slutet så började mamman prata om att hon säger detta till alla au pairer att jag måste verkligen tänka över detta  och att det är ett stort ansvar man tar på sig och så och sedan sa hon att hon vill vara helt ärlig, hon pratar med en till tjej men dom vill ha mig så jag ska ta över natten och verkligen tänka över saken och sedan pratar vi imorgon. För hon vill ju inte hålla kvar den andra tjejen för länge heller eftersom dom ville ha mig i första hand:)
 
Så dom har valt mig! Så...nu är det bara att bestämma sig. Det är ingenting just nu som säger nej allt säger bara JA JA JA! 

Nervös!

Har börjat på en lista med en massa frågor till familjen. Många till barnen och några till mamman också:)
Det är den yngsta och äldsta som kommer vara med på skype, börjar blir lite nervös faktiskt men inte lika nervös som jag trodde att jag skulle vara. Allt känns så fruktansvärt bra! Hoppas verkligen att det fungerar :D

Matchning #2

Skulle precis gå och lägga mig så plingade till i min mail, och ja det var en matchning! 
Det är samma familj som Elin fick för några dagar sen :)
 
Jag fick ett mail från CC kontoret dom frågade om jag skulle kunna ändra mitt datum till mitten av januari istället och jag maila tillbaka på engång och sa att det gick bra. Så mailade mamman och fråga om jag hade tid och prata nu på engång och jag mailade tillbaka och sa att det gick bra och någon minut senare ringde de :)
Hon hade med pappan i en annan lur också så vi pratade allihopa tillsammans, och oj vad dom pratar och åh de va så kul :D Pappan är jätte sport intresserad så det är jätte kul. 
Och dom sa att jag skulle ha jätte mycket fritid eftersom flickorna går i skolan.
Pratade 40 minuter med dom och vi ska skypea imorgon :)
 
Åh det känns jätte bra. Hoppas det blir något :)
 
Mamma, Pappa
3 tjejer, 13, 15, 19. Kommer vara 14, 16 och 20 när jag skulle komma isåfall.
 
 

Uppdatering :D

Nu går det lite framåt med min ansökan till SI.
En karaktär referens är klar och 4 childcare referens papper är på g att bli klara :D Känns rätt bra att snart vara klar med det. Ska filma en ny au pair video och sedan göra om lite i min host family brev som jag ska ha på SI.

De blev en liten uppdatering på vad som händer just nu iaf :)

Uppdatering

Det har fortfarande inte hänt något tyvärr.
Eller jag har ju börjat på min ansökan till SI det är nog det.
Och jag har börjat jobba på en förskola som vikarie så jag får fler barntimmar vilket är skit bra!

Men utöver det så har de inte hänt något...

!!

Så där ja...då var Elin också godkänd och klar för att börja sin matchning :D
Är så jävla glad för henne efter allt som hänt. Så nu får vi alla hålla tummarna för att både jag och Elin börjar få matchningar snart :D

Jenny's USA

Most people are stronger than they know. They just forget to believe in it sometimes.

RSS 2.0